Ciucaș - banner
Articole
ce să vezi și unde să mergi dacă ești pasionat de natură

Album foto

porția ta de Românie Sălbatică


Multe dintre ideile din proiectul România Sălbatică au apărut pe parcurs, însă una a fost acolo încă de la început: albumul de fotografie. Credem cu tărie că acest album va inspira și va educa, fiind o poartă deschisă către biodiversitatea uriașă pe care România încă o mai are. În cei 10 ani de proiect, Dan Dinu a adunat sute de imagini din ariile protejate importante ale României. Cele mai bune imagini se vor regăsi într-un album cu peste 250 de pagini, alături de texte informative și ilustrații grafice realizate de Gabriel Șerban.

Proiectul România Sălbatică a surprins natura și viața sălbatică din 13 parcuri naționale, 12 parcuri naturale, 2 geo-parcuri, 1 rezervație a biosferei și multe alte arii protejate. În tot acest demers, Dan Dinu și Cosmin Dumitrache au străbătut zeci de mii de kilometri de-a lungul și de-a latul țării, au parcurs sute de kilometri pe jos și au realizat peste 80 de deplasări în teren în care au stat mai bine de 450 de zile. Toată această aventură s-a transformat în cel mai mare proiect de fotografie și film documentar despre natura de la noi din țară, realizat aproape în totalitate prin voluntariat.

Filmul România Sălbatică este o altă componentă ambițioasă a proiectului, și a fost lansat în cinematografe în 2021, iar acup este disponibil pe HBOmax. Mai multe detalii despre album și film pe linkurile de mai jos.

 

Albumul România Sălbatică | Filmul România Sălbatică

Articole pe aceeași temă