Munții Făgăraș - banner

Matei Truța


„Sunt anumite momente în viață în care parcă lucrurile se aranjează special pentru tine. Momente în care simți că ești omul potrivit la locul potrivit. Ba mai mult, că este și ceva ce îți dorești să faci. Experiența întâlnirii mele cu România Sălbatică a fost undeva la intersecția dintre pasiunea pentru film și poveștile care simt că trebuie spuse, dragostea pentru natură și valorile și ideile pe care am descoperit că le împărtășesc alături de echipa proiectului. Nu a fost nevoie de mai mult ca să mă implic în a duce filmul documentar la bun sfârșit cu standarde înalte de calitate, să îi asigur o promovare și o întâlnire cu publicul pe măsură, să spun împreună cu echipa povestea din spatele filmului și, mai ales, să ducem totul mai departe prin noi proiecte care să încurajeze conservarea naturii.” 

 

Matei lucrează în domeniul cinematografiei de 8 ani, iar alături de Tudor Giurgiu (Libra Film) este producătorul documentarului România Sălbatică (2021). A lucrat ca director la Transilvania Film – unul dintre principalii distribuitori de filme de artă pe piața din România, precum și pentru Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF).

S-a alăturat echipei România Sălbatică în 2022, alături de care a înființat Asociația România Sălbatică unde este vicepreședinte și unde inițiază noi proiecte care îmbină domeniul audio-vizual cu conservarea naturii.

Echipa

Echipa și susținătorii proiectului