Munții Rodnei - banner

Cosmin Dumitrache


"Pot să spun că prin implicarea în proiectul România Sălbatică am trecut prin experiențe noi și provocatoare în fiecare moment petrecut pe teren. Am descoperit un domeniu care mă atrage din ce în ce mai mult și care totodată m–a ajutat să îmi dezvolt calitățile vizuale.

Dorința de a descoperi și surprinde zonele naturale și mai puțin cunoscute de la noi m-a motivat de fiecare dată când am pornit către o nouă aventură. Am început cu pași mărunți alături de Dan, dar am progresat an de an și am reușit să realizăm materiale unice despre România. Îmi doresc să realizez cât mai multe filme de acest fel, pe care să le împărtășesc cu iubitorii de natură. Este nevoie însă de multă perseverență și timp pentru a reuși să realizezi un material foarte bun."

 

Cosmin a luat startul în domeniul producției video încă din adolescență, mai mult din curiozitate și din dorința de a experimenta lucruri noi. Treptat această încercare s-a transformat în pasiune și mai apoi a evoluat în munca lui de de zi cu zi. A exersat timp de mai bine de 10 ani și a învățat foarte mult din practică, iar faptul că și-a dorit întotdeauna să se perfecționeze l-a ajutat să își dezvolte creativitatea.

Din 2013 s-a alăturat echipei Romania Sălbatică și a început să colaboreze cu Dan Dinu la realizarea unor filme documentare. În 2015 cei doi au pus bazele NTD (Nature & Travel Documentaries), proiect dedicat filmului documentar.

A creat filme despre natură și protecția mediului alături de cele mai importante ONG-uri din domeniu cum ar fi WWFPropark sau Conservation Carpathia. Filmul Natura Brașovului, creat împreună cu Dan Dinu și Propark, a fost premiat și selectat la mai multe festivaluri de specialitate din țări precum: Portugalia, China, Rusia, India și Polonia.

În prezent Cosmin lucrează la serialul Descoperă România Sălbatică, la un documentar amplu despre natura de la noi, dar și la un film despre Delta Dunării sau alte proiecte mai mici dezvoltate împreună cu diferite organizații de protecția mediului.

Mai multe despre proiectele ce vizează natura găsiți pe www.ntdfilm.ro

Echipa

Echipa și susținătorii proiectului