Munții Rodnei - banner

Cosmin Dumitrache


"Pot să spun că prin implicarea în proiectul România Sălbatică am trecut prin experiențe noi și provocatoare în fiecare moment petrecut pe teren. Am descoperit un domeniu care mă atrage din ce în ce mai mult și care m–a ajutat să îmi dezvolt calitățile vizuale.

Dorința de a descoperi și surprinde zonele naturale și mai puțin cunoscute de la noi m-a motivat de fiecare dată când am pornit către o nouă aventură. Am început cu pași mărunți alături de Dan, dar am progresat an de an și am reușit să realizăm materiale unice despre România. Îmi doresc să realizez cât mai multe filme de acest fel, pe care să le împărtășesc cu iubitorii de natură. Este nevoie însă de multă perseverență și timp pentru a reuși să realizezi un material foarte bun."

 

Cosmin lucrează în domeniul producției video de mai bine de 10 ani, a învățat foarte mult prin practică, iar faptul că și-a dorit întotdeauna să se perfecționeze l-a ajutat să își dezvolte creativitatea.

Din 2012 s-a alăturat echipei România Sălbatică și a început să colaboreze cu Dan Dinu la realizarea mai multor documentare.

A realizat filme despre natură și protecția mediului alături de cele mai importante ONG-uri din domeniu, cum ar fi WWF, Propark sau Conservation Carpathia. Unele dintre aceste filme au fost selectate la festivaluri de film internaționale și au câștigat premii importante. Alături de Dan Dinu a colaborat la producții ce au fost difuzate de BBC, Nat Geo Wild sau HBO Europe.

Mai multe despre documentarele realizate de Cosmin găsiți pe www.ntdfilm.ro.

Echipa

Echipa și susținătorii proiectului