banner

Dan Dinu


"Când m-am apucat de proiectul România Sălbatică aveam în minte gândul de a arăta altora ce țară frumoasă avem. La finalul proiectului am realizat că mi-am demonstrat în primul rând mie acest lucru. Chiar dacă știam multe dintre zonele pe care le-am văzut, acum am o imagine mult mai de ansamblu a ceea ce merită protejat în România.

A vedea toate rezervațiile importante ale țării este un adevărat privilegiu și mă simt cu adevărat norocos că am avut această șansă."

 

Dan practică fotografia de mai bine de 20 de ani și în 2007 a fondat PhotoLife, una dintre cele mai vechi și mai mari școli de fotografie din țară, unde a organizat până acum foarte multe cursuri și workshop-uri. În prezent este membru fondator și președintele Forona (Organizația Fotografilor de Natură din România) și se implică în numeroase proiecte fotografice ce vizează protecția mediului, alături de cele mai importante ONG-uri din domeniu cum ar fi WWFPropark sau Conservation Carpathia.
 
A fost publicat în numeroase reviste, printre care National Geographic, Photo Travel, National Geographic Traveler, Photo Magazine, Foto 4all, Foto-video sau WWF Panda Magazine. Dan are numeroase nominalizări sau premii la concursuri de specialitate și peste 70 de lucrări acceptate în saloane de fotografie naționale și internaționale. Este artist al Federației Internaționale de Artă Fotografică cu distincția AFIAP și a fost până acum membru în juriu la mai multe concursuri foto, printre care Milvus Photo Contest, cel mai important concurs de fotografie de natură din România.
 
În ultimii ani a avut ocazia să colaboreze în proiecte importante de fotografie, cum ar fi Wild Wonders of Europe sau Rewilding Europe și este fotograf colaborator al WWF (World Wide Fund for Nature), cea mai mare organizație de protecția mediului din lume. În 2010 a inițiat România Sălbatică, cel mai mare proiect de fotografie de natură creat până acum în țară.
 
Dan a avut 7 expoziții personale și numeroase videoproiecții și a participat la multe expoziții de grup. A vizitat și fotografiat până acum peste 30 de țări în ture foto sau în proiecte personale.

 

Portofoliu

+ 7 expoziții personale și numeroase videoproiecții și expoziții de grup;
+ lucrări publicate în diverse reviste și albume de profil;
+ artist al Federației Internaționale de Artă Fotografică și distincție AFIAP;
+ peste 70 de lucrări acceptate la saloane de fotografie naționale și internaționale și peste 20 de premii obținute;
+ inițiatorul România Sălbatică, cel mai mare proiect de fotografie de natură realizat până acum în țară;
+ colaborator al unor proiecte de fotografie importante precum Wild Wonders of Europe sau Rewilding Europe;
+ fotograf colaborator al WWF (World Wide Fund for Nature), cea mai mare organizație de protecția mediului din lume.

Mai multe informații puteți găsi pe www.dandinu.net.

Dan Dinu

Echipa și susținătorii proiectului