Pădurile virgine - banner

Dan Dinu


"Când am început proiectul România Sălbatică, aveam în minte gândul de a arăta altora ce țară frumoasă avem. La final, am realizat că mi-am demonstrat în primul rând mie acest lucru. Oportunitatea de a vedea toate ariile protejate importante ale țării tale este un adevărat privilegiu și mă simt cu adevărat norocos că am avut această șansă. În același timp însă, această șansă a venit la pachet și cu o responsabilitate, aceea de a încerca să găsesc o cale de a ajuta conservarea locurilor naturale pe care le-am descoperit. Cred cu tărie că educația este cheia în acest sens, iar ceea ce facem aici la România Sălbatică se îndreaptă exact în această direcție.

Dincolo de filmul documentar, de albumul de fotografie sau de expoziții, cea mai mare realizare a acestui proiect este comunitatea de oameni faini care ne stă alături și o echipă cum nu este alta mai bună. Oamenii pasionați și dornici să ajute sunt cheia oricărei asociații care vrea să crească frumos."

 

Dan este inițiatorul proiectului România Sălbatică și practică fotografia de mai bine de 20 de ani. Este membru fondator FORONA (Organizația Fotografilor de Natură din România) și se implică în numeroase proiecte fotografice ce vizează protecția mediului, alături de cele mai importante ONG-uri din domeniu cum ar fi WWF România sau Conservation Carpathia. A fost publicat în numeroase reviste naționale și internaționale, printre care și National Geographic, și are numeroase nominalizări sau premii la concursuri de specialitate.

Odată cu filmul România Sălbatică, Dan a devenit regizor și producător de film documentar de natură. Filmele realizate au fost acceptate la numeroase festivaluri de specialitate și au câștigat premii importante. Alături de Cosmin Dumitrache a colaborat la producții ce au fost difuzate de BBC, Nat Geo Wild sau HBO Europe.

De la înființarea proiectului România Sălbatică în 2010, Dan coordonează întreaga activitate a acestuia și continuă să fotografieze sau să filmeze cu aceeași pasiune natura României. Mai multe informații despre activitatea lui puteți găsi pe www.dandinu.net.

Echipa

Echipa și susținătorii proiectului