Vânători - Neamț - banner
Articole
ce să vezi și unde să mergi dacă ești pasionat de natură

Zimbrul

revine în Munții Făgăraș


A început un nou proiect de reintroducere a zimbrilor în sălbăticie, de data aceasta în Munții Făgăraș. Patru zimbri vor fi aduşi din Germania în zona lacului Pecineagu, iar până la finalul anului, planul este de a aclimatiza un număr suplimentar de alți nouă zimbri aduși din Polonia.

În prezent, în România, zimbrii se găsesc în 4 rezervaţii şi 2 grădini zoologice. Rezervațiile sunt la Haţeg, în Parcului Naţional Vânători Neamț, în localitatea Bucşani din judeţul Dâmboviţa și Valea Zimbrilor din judeţul Braşov. În același timp, există alte 3 zone în care zimbrul umblă liber, acestea fiind în Parcului Naţional Vânători Neamț, Măgura Zimbrilor din zona Armeniș (Caraş Severin) și Poiana Zimbrilor din Munții Poiana Ruscă (Hunedoara).

Primele exemplare din Munţii Făgăraş vor fi găzduite într-un ţarc de aclimatizare, urmând să fie eliberaţi în sălbăticie în primăvara anului 2020, la o distanţă de 20-30 km de localităţi.

Proiectul este coordonat şi implementat de Fundaţia Conservation Carpathia în parteneriat cu ProPark - Fundaţia pentru Arii Protejate și Conservation Capital.

Mai multe detalii despre proiect puteţi găsi aici.

 

Text: Cristina Dogaru

Foto: Dan Dinu

Articole pe aceeași temă