Munții Făgăraș - banner
Articole
ce să vezi și unde să mergi dacă ești pasionat de natură

Premiul publicului la TIFF

revine documentarului România Sălbatică


Cel mai complex și autentic film documentar despre natura României a avut premiera la TIFF, la ediția aniversară cu numărul 20. Fondat în 2002, în Cluj-Napoca, Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) este primul și cel mai mare festival de film din România.

Proiectul nostru a fost prezent la festival și cu o expoziție de fotografie, iar Dan Dinu și Cosmin Dumitrache au susținut și câteva sesiuni de întâlniri cu publicul. Premiera filmului a avut loc în Piața Unirii, în aer liber, unde au participat peste 2.200 de spectatori. Alte 3 proiecții au contribuit la succesul filmului, care a fost cel mai vizionat din cadrul festivalului, peste 3.500 de spectatori. România Sălbatică a câștigat Premiul Publicului pentru cel mai bun film românesc.

Filmul este produs de NTD Film, în colaborare cu Libra Film și Avanpost Media. Actorul ce dă glas imaginilor este Adrian Titieni, unul dintre cei mai apreciați si prolifici actori din România. Dincolo de imaginile fabuloase pe care documentarul le promite publicului, un alt element de autenticitate și spectacol pe care România Sălbatică îl aduce este coloana sonoră, prima din ultimele decenii compusă special pentru orchestră. Aceasta reprezintă o inițiativă muzicală curajoasă, gândită de compozitorul Alexei Țurcan și înregistrată alături de Bucharest Film Orchestra, prima și singura orchestră de studio-session din țară, dirijată de Tiberiu Soare, cu ajutorul partiturilor minuțios scrise de Corina CiupleaIoan Filip și echipa Smart Sound Studios sunt cei care s-au ocupat de creația și post-producția sunetului, reușind să completeze cu mult efort și migală atmosfera sălbatică din cadrul filmului documentar. Pe piesa centrală a filmului auzim vocea Mădălinei Pavăl, care completează foarte bine atmosfera și emoția din film.

În luna august urmează mai multe proiecții în aer liber prin țară, iar din septembrie filmul va ajunge în cinematografe.

Puteți urmări trailerul filmului aici.

Vă așteptăm să îl vedeți.

Articole pe aceeași temă