Balta Mică a Brăilei - banner
Articole
ce să vezi și unde să mergi dacă ești pasionat de natură

Aplicația România Sălbatică

un ghid complex despre natura țării noastre


Aplicația România Sălbatică, cel mai complet ghid despre natura țării noastre, poate fi descărcată din Google Play și App Store. A fost dezvoltată de Eventya, unul dintre cei mai importanți dezvoltatori de aplicații mobile din România și este pusă la dispoziție iubitorilor de natură în mod gratuit. Aplicația noastră își propune să țină utilizatorii permanent conectați la natură și să îi ajute să înțeleagă mai bine importanța biodiversității din țara noastră.

„Încă de la început ne-am dorit ca proiectul România Sălbatică să unească atât pasionații de natură cât și ONG-urile de mediu sau administrațiile de parcuri naționale și naturale într-o platformă comună. Am simțit mereu că există o ruptură de comunicare între aceste segmente, nu din rea voință, ci mai degrabă din cauza unui limbaj diferit. România Sălbatică a venit ca un ajutor, iar pe lângă filmul documentar, albumul de fotografie și website-ul nostru, aplicația va ajuta și mai mult la acest demers, deoarece aduce mai aproape natura de cei care o iubesc sau care luptă să o protejeze. Ne-am dorit foarte tare să creăm această punte de legătură între biodiversitatea țării noastre, uneori prezentată prea rigid și abstract, și cei care își doresc să o cunoască prin pași simpli și la îndemână. În același timp, ne dorim ca toate informațiile despre proiectele de mediu și conservare să fie mult mai bine cunoscute de către publicul larg, iar acesta este următorul aspect la care lucrăm.”, a declarat Dan Dinu, inițiatorul proiectului România Sălbatică.

Folosind aplicația România Sălbatică pasionații de natură sau cei care vor să cunoască mai bine tainele ei, își pot crea un cont în care să salveze o listă  cu zone pe care doresc să le viziteze și să adauge evenimente naturale în calendar. În plus, au acces la sfaturi și recomandări despre toate aceste zone și trasee, la fotografii spectaculoase cu peisaje, faună sau floră, realizate de membrii Forona (Organizația Fotografilor de Natură din România), precum și la informații complete despre parcurile naționale și naturale ale României, dar și despre alte arii naturale protejate.

„Oamenii au nevoie de natură pentru a putea supraviețui și pentru a se putea dezvolta. Avem responsabilitatea morală de a conserva diversitatea vieții pe pământ. Dar, conservarea naturii nu este numai o problemă de moralitate – este extrem de importantă pentru dezvoltarea umanității. Ne bucurăm că astăzi există aplicația România Sălbatică ce înglobează informații, fotografii, documentare, filme și alte date relevante despre natură. WWF România susține acest proiect în care natura României nu a fost niciodată mai accesibilă și mai ușor de înțeles. Împreună, construim un viitor în care oamenii trăiesc în armonie cu natura, așa cum e normal”, a declarat Orieta Hulea, director general WWF România.

Cu ajutorul aplicației noastre natura României nu a fost niciodată mai accesibilă și mai ușor de înțeles.

Aplicația funcționează pe platformele iOS și Android și poate fi descărcată de pe:

 

     

Articole pe aceeași temă