banner
Articole & Evenimente
ce să vezi și unde să mergi dacă ești pasionat de natură

Colinele Transilvaniei

lansare album de fotografie


Ziua de 9 martie 2017 a însemnat încă un pas făcut înspre promovarea Colinelor Transilvaniei, fiind ziua în care s-a lansat “cartea de căpătâi” a zonei, un album fotografic la care s-a lucrat în tandem, atât meșteri populari, cât și fotografi cunoscuți din România.

Pe lângă tema pe care acesta o prezintă, reînsuflețirea naturii și a patrimoniului din Colinele Transilavniei (arie protejată Natura 2000 având ca întindere Podișul Hârtibacicului - Târnava Mare - Olt), acest album este o prezență etnografică unică, la coperțile acestuia lucrând meșteri tradiționali din zonă. Aceștia sunt: Simona Ciuban, Nistor Ioan, Elena Neagu, Chifor Simona, Lidia Farcas, Daniela Petrean, Maria Neagu, Ferezan Victoria, Aurel Trif, Grazia Bomba.

Povestea vizuală a colinelor a fost suprinsă de mai mulți fotografi cunoscuți pentru legăturile lor cu natura și satul românesc, Cătălin Georgescu, Cristian Goga, Dan Dinu, Sebastian Apostol, Sorin Onișor și Vlad Dumitrescu. Este important de menționat că aceștia, chiar dacă au stiluri diferite de fotografie, au reușit să le îmbine, astfel obținându-se un tot unitar din punct de vedere vizual. Albumul va putea fi răsfoit de toate persoanele dornice să afle mai multe despre frumusețea locurilor, comuniunea oamenilor cu natura, păstrarea tradițiilor, ospitalitatea, precum și traiul tihnit al locuitorilor Colinelor, acesta găsindu-se în cadrul pensiunilor ecoturistice din zonă, centrelor de informare și primăriilor.

 

Text: Andreea Popescu / Foto: Dan Dinu

Articole pe aceeași temă

Arii protejate